Cari maklumat mykedah:   
 
Berita Terkini
Warta Darul Aman
Kedah Online
Portal Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman
Lembaga Biasiswa Negeri Kedah
Pengumuman
 

Majlis menandatangani memorandum Persefahaman di antara Perpustakaan Awam Kedah dengan Cosmopoint Sdn Bhd (Rakan Teknologi).

Banci
 
Secara keseluruhan, beri penilaian anda tentang Laman Web mykedah.com.
    Bagus
    Memuaskan
    Boleh diperbaiki
   
   
       
More Info on KLSE Quote

  Kegemilangan Kedah

Segmen ini akan membawa anda melayari tamadun awal sejarah negeri yang tertua di Malaysia yang penuh dengan mitos dan lagendanya yang tersendiri.

  Alor Setar Dalam Fokus

Di bandar Alor Star terdapat bangunan-bangunan yang mempunyai nilai sejarah dan rekabentuk yang unik. Jelajahi Alor Star Dalam Fokus untuk mengetahui keunikannya. Pelajari tentang pentadbiran pusat, budaya, senibina, lanskap dan banyak lagi.
  Dewan Kegemilangan
Di Antara Yang Pertama Di Malaysia dari Kedah - Profil tokoh negeri Kedah yang telah mencipta nama sebagai orang yang pertama di Malaysia di dalam bidang yang mereka ceburi.
Anak-Anak Kedah - Mengabadikan profil tokoh terbilang Negeri Kedah yang berjasa menjana Negeri Kedah dalam membangun, mentadbir, menaikkan serta mengharumkan nama negeri.
Menteri Besar - Memaparkan profil ketokohan bekas Menteri Besar Kedah hingga terkini di dalam menerajui pembangunan dan pentadbiran Negeri Kedah Darul Aman, "Jelapang Padi Malaysia".
Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah - Memaparkan profil ketokohan Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah di dalam membantu menerajui jentera pentadbiran Negeri Kedah ke arah menuju era gemilang.
Exco Negeri Kedah - Membariskan senarai exco-exco Kerajaan Negeri Kedah yang bertindak sebagai penggerak jentera pentadbiran negeri.
Pegawai Tadbir Negeri - Memaparkan barisan Pegawai Tadbir Negeri yang bertindak sebagai pentadbir di jabatan-jabatan kerajaan yang terdapat di Negeri Kedah Darul Aman.
  Peluang dan Daya Tarikan
Menghimpunkan pautan laman web jabatan-jabatan kerajaan dan swasta serta institusi pendidikan yang terdapat di Negeri Kedah.
 Peta
Merangkumi pelbagai jenis peta yang khusus seperti Rancangan Struktur, Rancangan Tempatan, Kawasan Perindustrian, Topografi dan lain-lain.
 Kedah Maju 2010
Pelan Tindakan Kedah Maju 2010 (PTKM) mengandungi dua aspek penting iaitu matlamat yang menggariskan arah pembangunan negeri serta pelan tindakan pembangunan ekonomi yang dinamik, progresif, kompetitif dan berdaya saing.

  E-Servis  

Koleksi Makanan Tradisional

Pertukaran Mata Wang
Waktu Solat

  E-Kommuniti  

Rangkaian Pelajar
Jaringan Sekolah


mykedah.com
dihasilkan oleh:

PERBADANAN
PERPUSTAKAAN
AWAM KEDAH

Kedah State Public
Library Corporation

Dibiayai oleh :
Demonstrator Applications Grant Scheme (DAGS) of the National IT Council (NITC) Malaysia
Disokong oleh:
Kerajaan Negeri Kedah
KEPERLUAN
Shockwave Flash™ untuk memaparkan animasi dan peta
Klik


DAN Real Player untuk memaparkan klip video dan audio. Klik untuk download dan install sekarang!
Paparan terbaik dengan Microsoft Internet Explorer 5.0 dengan resolusi 800x600.
Kemaskini Pada:
6-07-2014
Hakcipta Terpelihara © 2002 Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah.
Go!